Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Η Ελλάδα το 2013 σαν εθνική ομάδα είχε την 9η θέση στην κατάταξη . Τον όμιλο τον πέρασε
εύκολα όπως θα έπρεπε . Στην  φάση των  16 πρώτων  έκανε σημαντική νίκη ενάντια στην Αυστρία από 3-1 πίσω στα παιχνίδια το γύρισε σε 4-3 , να σημειωθεί ότι η Αυστρία ήταν   το  νούμερο 7 στην κατάταξη.  Ύστερα στην φάση των 8 πρώτων έκανε την υπέρβαση και νίκησε την Πορτογαλία όπου ήταν το νούμερο 3 στην κατάταξη! Με αυτήν την τεράστια νίκη πέρασε στους 4 πρώτους και κατέκτησε το μετάλλιο. Πλέον παίζει για το χρώμα του μεταλλίου! Στον ημιτελικό έκανε μια νίκη όπου έμεινε στην ιστορία . Νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012 την Λευκορωσία , από 3-0 πίσω στο σκορ εκεί που όλοι νόμιζαν πώς τελείωσε έκανε την ανατροπή και νίκησε 4-3. Τέλος στον τελικό κάμφθηκε από την 4 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Γερμανίας .Παρ’όλα αυτά αυτές οι πολλές ανατροπές έμειναν στην ιστορία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2009 ΟΛΥΜΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Ο αγώνας υπήρξε ένας από τους πιο δραματικούς της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ στο 90', κι ενώ διαφαινόταν ότι θα είναι η νικήτρια, οι "ερυθρόλευκοι" έστειλαν το ματς στην παράταση με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-3, όμως σε ελάχιστα λεπτά έμεινε με 9 ποδοσφαιριστές λόγω δύο απανωτών αποβολών. Αυτό βοήθησε την ΑΕΚ να ισοφαρίσει σε 4-4 και να οδηγήσει τον αγώνα στη διαδικασία των πέναλντι Εκεί μετά από μία ψυχοφθόρα διαδικασία κι ενώ σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων εκτέλεσαν από 2 φορές (συνολικά 34 σουτ), ο Ολυμπιακός κατέκτησε τελικά τη νίκη με σκορ 15-14.

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2005

Στον ημιτελικό του Eurobasket 2005 η κλήρωση έφερε την Ελλάδα αντιμέτωπη με την Γαλλία.Η Γαλλία ήταν το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά για την πρώτη θέση στο τουρνουά. Αυτό επιβαιβεώθηκε απο τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στα τελευταία 47 δευτερόλεπτα η Γαλλία είχε μια ασφαλή διαφορά με εφτά πόντους. Όλοι περίμεναν μια εύκολη νίκη της Γαλλίας με διαφορά. Όμως η διεθνής μας δεν παράδωσαν τα όπλα. Με σήμα κατατεθέν την άμυνα, καταφέρνοντας να κάνουν δυο διαδοχικά κλεψίματα σε ισάριθμες επιθέσεις των Γάλλων πήραν την νίκη με το buzzer beater του Διαμαντίδη να σφραγίζει την επική ανατροπή. 
Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Παγκόσμιου Στίβου  ήταν η ήττα του καλύτερου ίσως αθλητή 200 και 100 μέτρων όλων των εποχών, Usain Bolt στα IAAF  World C hampionships στο Λονδίνο. Αυτή ήταν η τελευταία κούρσα της καριέρας του όπως είχε δηλώσει. Το παράδοξο είναι πως για πρώτη φορά στα χρονικά έχασε σε αγώνα,και μάλιστα βγαίνοντας τρίτος.